БАДМИНТОН КЛУБ РАКЕТ СПИЙД ОТБОР МЪЖЕ – ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ ПО БАДМИНТОН ЗА 2024 ГОДИНА!

БАДМИНТОН КЛУБ РАКЕТ СПИЙД ОТБОР МЪЖЕ – ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ ПО БАДМИНТОН ЗА 2024 ГОДИНА!

Бадминтон клуб Ракет Спийд доминира на Държавното отборно първенство за мъже и жени „А“ група 2024 г. и спечели безапелационно шампионската титла при мъжете в най-елитното отборно първенство на България по бадминтон! Исторически успех за БК Ракет Спийд, който се изкачва на най-високото стъпало в българския бадминтон като водещ клуб номер 1 при мъжете за 2024 год.!

  • Държавното отборно първенство за мъже и жени „А“ група 2024 г. се проведе на 15-16 Юни 2024 г. и в него взеха участие най-добрите 12 клуба с мъжки отбори в цялата страна!
    БК „Ракет Спийд“ София отбор мъже беше представен от шампионския състав: Димитър Янакиев, Даниел Николов, Аарон Соненшайн, Антон Далов, Боян Попов с ръководител Гергин Ангелов! Нашите ракети записаха историческия и феноменален успех за клуба и стигнаха до шампионската титла след като спечелиха безапелационно всички 5 от 5 отборни мача с резултат 4 : 1 в груповата фаза и във финалната четворка на първенството! 

„Днес се сбъдна една голяма мечта и важна цел беше покорена от нашите състезатели, а именно спечелването на шампионската титла на България при мъжете от Държавното отборно първенство за мъже и жени „А“ група и изкачването ни най-високото стъпало като водещ клуб номер 1 в българския бадминтон при мъжете! След като нашите топ състезатели доминираха на Държавния личен шампионат и завоюваха първо и второ място в България за 2024 г. в най-елитната дисциплина – мъже единично, днес отново сме на най-високото стъпало и този път вдигаме купата на най-елитното отборно първенство в България при мъжете за 2024г.! Гордея се истински с целия състав и благодаря от сърце на нашите шампиони за перфектната игра, която донесе този исторически успех за клуба! Благодаря им затова, че се раздаваха от първия до последния мач, за отборния дух, за спортсменството и за примера, който дават на нашите млади и перспективни състезатели! Благодаря на всички деца и младежи от всичките ни ДЮШ и бази, както и на нашите верни фенове и почитатели затова, че ни подкрепяха през цялото първенство с душа и сърце във всяка една точка! Днес шампионската титла на България е в ръцете ни и знаем, че това не е случайно и че е следствие на всички усилия, които положихме през годините! Знаем също, че сме на върха и че написахме история, но и не забравяме, че това означава да бъдем още по-голям пример в спорта. Пример, който да вдъхновява всички настоящи и бъдещи членове на БК Ракет Спийд“.
Гергин Ангелов, Председател на БК Ракет Спийд