Успехи

За нас

Успехи

Бадминтон клуб „Ракет Спийд“ е един от най-големите клубове в България с множество национални и международни  успехи в развитието на масовия спорт и спорта за високи постижения. Най-добрите състезатели на България при мъжете са състезатели на Бадминтон клуб „Ракет Спийд“. Топ състезателите на клуба – Даниел Николов и Димитър Янакиев са първа и втора ракета на България в мъжкия бадминтон и в топ 200 на световната ранглиста с множество успехи на национално и световно ниво.

През 2022 година клуба печели първо място и шампионска титла на Държавно отборно първенство „Б“ група мъже и се изкачва в „А“ група още с първото си участие. Мъжкия отбор на клуба постига този успех след нито една загуба в отборните мачове.

През 2023 година мъжкия отбор на Бадминтон клуб „Ракет Спийд“ печели второ място и вицешампионска титла с първото си участие на Държавно отборно първенство „А“ група мъже. Само на крачка от титлата на България в най-елитната лига, мъжкия отбор на клуба в състав: Димитър Янакиев, Милан Дратва, Евгени Панев, Антон Далов и ръководител: Гергин Ангелов записват този изключителен успех за Бадминтон клуб „Ракет Спийд“ и сребърно отличие на най-високо национално ниво. 

На Държавния личен шампионат за мъже и жени през 2023 година топ състезателят на Бадминтон клуб „Ракет Спийд“ – Даниел Николов печели три шампионски титли за клуба във всички възможни дисциплини: мъже единично, мъже двойки и смесени двойки и става ТРИКРАТЕН ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ! Успеха на Даниел Николов е исторически успех за Бадминтон клуб „Ракет Спийд“ и неговите три шампионски титли нареждат клуба на първо място в България по шампионски титли от Държавния личен шампионат за мъже и жени за 2023 година.

През 2023 година топ състезателят на Бадминтон клуб „Ракет Спийд“ – Димитър Янакиев завоюва пореден огромен и исторически успех за клуба. Димитър Янакиев печели квота за най-елитното състезание на континента – Европейските игри по бадминтон в Полша, които са действащо Европейско първенство и важна квалификация на спортистите от континента по пътя към Олимпийските игри в Париж 2024 година. Най-добрите 160 състезатели от цяла Европа взеха участие в Европейските игри по бадминтон. Топ състезателят на Бадминтон клуб „Ракет Спийд“- Димитър Янакиев завърши на ДЕВЕТО МЯСТО В ЕВРОПА И ЗАПИСА ИСТОРИЧЕСКИ УСПЕХ ЗА КЛУБА И ЗА БЪЛГАРСКИЯ БАДМИНТОН! Следващата стъпка за топ състезателя на Бадминтон клуб „Ракет Спийд“ е влизане в топ 100 на света и класиране за Олимпийските игри в Париж през 2024 година!

Бадминтон клуб „Ракет Спийд“ развива спорта във всички възможни направления. Освен многобройните успехи на национално и световно ниво, които клуба постига в направление спорт за високи постижения, Бадминтон клуб „Ракет Спийд“ е без аналог в страната и в развитието на масовия спорт и дейности със силна социална значимост!

Повече от 100 деца са част от детско-юношеската школа на клуба, която е разположена на територията на 3 общини – Столична община, община Елин Пелин, община Горна Малина. Бадминтон клуб „Ракет Спийд“ е единствения клуб в България, който предлага тренировки за деца и младежи в 4 населени места – София, с.Равно поле, Горна Малина и Челопечене. Клуба разполага със спортна база във всяко едно населено място и развива детско-юношеския спорт и бадминтона в цяла Софийска област!

Бадминтон клуб „Ракет Спийд“ развива усилено и адаптирания спорт, като създаде група в град София за деца и младежи със синдром на Даун и други интелектуални затруднения – Адаптиран Бадминтон. Клуба провежда редовни тренировъчни занимания за деца и младежи със синдром на Даун и други интелектуални затруднения през цялата година и разполага със специализирани треньори по адаптирана физическа активност.

Бадминтон клуб „Ракет Спийд“ участва в многобройни социални кампании, инициативи и каузи. През 2023 година, Бадминтон клуб „Ракет Спийд“ създаде собствена социална кампания против вербалната агресия в спорта „Бъди за пример в спорта“. Кампанията на клуба набира силна популярност в цялата страна!
За записване

Форма за записване