Председател

predsedatel
За нас

Председател

Председател и основател на Бадминтон клуб „Ракет Спийд“ е Гергин Ангелов.

Той е млад и енергичен спортист, с вече 15 годишен опит, като национален състезател по бадминтон на България. Двукратен републикански шампион през 2007 и 2010 год. на единично и многократен републикански шампион на двойки, както и шампион на множество държавни отборни първенства през годините. Успява да достигне до 8-мо място на европейско първенство за юноши във Финландия и до топ 200 в световната ранглиста на мъже единично. Гергин е дългогодишен състезател във вътрешните лиги на Германия, Италия, Дания (страната на бадминтона) и Норвегия. Успява да достигне финал в Италианската първа лига със своя отбор от северна Италия.  Той също така е с множество международни отличия, като състезател и представител на българския национален отбор в цяла Европа, с голям опит като треньор в Норвегия, Дания и България. Завършил е Национална спортна академия ,,Васил Левски“ със специалност треньор по бадминтон и е признат специалист в четири страни!

Гергин е председател и основател и на Българска Федерация по Пикълбол и през 2022 год. има три излъчени интервюта, на живо по БНТ 1 и Нова телевизия, където представя бадминтона и пикълбола на широката публика пред екраните!

Гергин Ангелов също така е спортен предприемач, лидер, организатор, иноватор, визионер и ръководител с мисия да развие „Ракет Спийд“ до най-големия клуб в България, както и да създава нови възможности за популяризирането и развитието на бадминтона и пикълбола в страната!

За записване

Форма за записване