Бадминтон клуб Ракет Спийд с престижно отличие от Спешъл Олимпикс България на Годишни награди „ПроСпорт“ 2023

Бадминтон клуб Ракет Спийд с престижно отличие от Спешъл Олимпикс България на Годишни награди „ПроСпорт“ 2023

Бадминтон клуб Ракет Спийд с престижно отличие от Спешъл Олимпикс България на Годишни награди „ПроСпорт“ 2023 🏆🥇🏸

🚩 Бадминтон клуб Ракет Спийд получи престижно отличие за принос за разширяването на достъпа до спорт и награда в категория „Спортен клуб“ 🥇 повреме на международна конференция „Спортът – инструмент за социално включване“ под патронажа на Министерство на младежта и спорта на 5 декември 2023 година, по повод Международния ден на доброволчеството, в парк хотел „Витоша“ – гр. София.

🚩 Международната конференция е организирана от Спешъл Олимпикс България, Фондация „ПроСпорт“ и дружество Европейско право.

🏆 Наградата беше връчена от доц. Стефка Джобова, главен асистент в сектор „Адаптирана физическа активност и спорт“ към Национална спортна академия Васил Левски на председателя на Бадминтон клуб Ракет Спийд Гергин Ангелов за устойчивото развитие на програма по бадминтон за хора с интелектуални затруднения!

🗣️ „Искам да благодаря на Спешъл Олимпикс България в лицето на националния директор д-р Христозов и неговия екип за престижното отличие. За нас е изключително призвание и чест да получим именно тази награда. Искам много да благодаря на Йоанна Карапетриду, която е треньор по Адаптиран Бадминтон в моят клуб и която влага сърце и душа в работата си с децата и младежите с интелектуални затруднения. Нашите амбиции са да подготвим нашите атлети по адаптиран бадминтон максимално добре и да се включин активно в международния календар на Спешъл Олимпикс. Имаме намерения да подкрепим навлизането на дисциплината UNIFIED в Спешъл Олимпикс България и да вземем квота за нея и активно участие на следващите Световни игри за хора с интелектуални затруднения“, това сподели председателя на Бадминтон клуб Ракет Спийд, Гергин Ангелов пред ръководството на Спешъл Олимпикс България и широката аудитория на международната конференция.

🔴⚫ Бадминтон клуб Ракет Спийд е единствения бадминтон клуб в България, който провежда редовен тренировъчен и състезателен процес по Адаптиран Бадминтон за деца и младежи със синдром на Даун и други интелектуални затруднения!