Бадминтон клуб Ракет Спийд взе участие с отбора по Адаптиран Бадминтон във фестивала на спорта и социалното включване Щастливи за ръка в град Пловдив!

Бадминтон клуб Ракет Спийд взе участие с отбора по Адаптиран Бадминтон във фестивала на спорта и социалното включване Щастливи за ръка в град Пловдив!

Бадминтон клуб Ракет Спийд взе участие с отбора по Адаптиран Бадминтон във фестивала на спорта и социалното включване Щастливи за ръка в град Пловдив, организиран от Сдружение “Паралелен свят”!

🌟 Фестивалът “Щастливи за ръка” успя да обедини хора със и без увреждания чрез спорт и изкуство. Основните участници във фестивала бяха деца и младежи със интелектуални и физически увреждания.

🔴⚫ Адаптираният отбор на клуба за деца и младежи със синдром на Даун и други интелектуални затруднения се включи във фестивала “Щастливи за ръка” и проведе открита тренировка по бадминтон под ръководството на председателя на клуба Гергин Ангелов. В откритата тренировка се включиха всички участници на фестивала в Пловдив!

👏Нашите състезатели демонстрираха наученото от редовните тренировъчни занимания в София и се изявиха за първи път на бадминтон събитие с клуба!

👉 Интеграцията и приобщаването са кауза със силна социална значимост в нашият клуб! Именно поради тази причина, състезатели от детско-юношеската школа на клуба се включиха също като доброволци в откритата ни тренировка и подкрепиха съотборниците си от Адаптиран Бадминтон.

✅ Благодарности на Сдружение “Паралелен свят” за поканата и възможността нашият отбор по Адаптиран Бадминтон да се изяви на фестивала в Пловдив! Благодарности към всички родители за отношението и всеотдайността!

🔴⚫ Бадминтон клуб Ракет Спийд провежда редовни целогодишни тренировъчни занимания по Адаптиран Бадминтон за деца и младежи със синдром на Даун и други интелектуални затруднения с подкрепата на Столична община