Бадминтонът е вторият по популярност спорт в света!

Бадминтонът е вторият по популярност спорт в света!

Според класацията на най-популярните спортове в света, бадминтона се класира на второ място! Това е така, защото е определен за най-масовия спорт след футбола и се практикува от приблизително 220 милиона души в цял свят, които играят всяка година. Бадминтонът е социален спорт и лесно достъпен и това е една от причините да става все по-популярен всяка година.
Бадминтон се играе за първи път в Пуна (Индия) през 1870 г. от британски войници, търсещи занимание в свободното си време. Така се ражда този велик спорт и в Англия, където през 1873 г. вече има официални първи правила на играта. Поради бързото разрастване на спорта през 1899 г. се провежда първото първенство на Англия за мъже а през 1900 г. за жени. По-късно през 1934 г. е основана и Световната Федерация по Бадминтон, която провежда първото си официално първенство през 1977 г. В крайна сметка бадминтона става и олимпийски спорт, като е демонстриран през 1972 г. и приет през 1992 г. При първото излъчване на олимпийските игри по бадминтон на живо по телевизията повече от 1.1 милиард души са били пред екраните в цял свят и от тогава бадминтона става един от най-популярните олимпийски спортове!
От спорт започнал като развлекателна игра навън до превръщане в олимпийски спорт с толкова велика история, бадминтонът със сигурност заслужава титлата втори най-популярен спорт в света!

Ние от Бадминтон клуб Ракет Спийд не спираме да насърчаваме развитието на бадминтона в България като масов спорт и спорт за високи постижения. Като един от най-големите клубове в България с най-много дейности и локации в 3 населени места, ние непрестанно организираме и най-различни спортно-социални мероприятия с които да популяризираме бадминтона още по-мащабно за да може той да бъде видим за все повече хора в страната! Нашите състезатели гордо бранят името на бадминтона като втория по-популярност спорт в света и го разказват на всеки, който чува бадминтон за първи път в България.