БК РАКЕТ СПИЙД отбелязва световния ден на хората със синдром на Даун!

БК РАКЕТ СПИЙД отбелязва световния ден на хората със синдром на Даун!

Днес ние от Бадминтон клуб Ракет Спийд отбелязваме 21-ви Март, световния ден на хората със синдром на Даун! 

Преди повече от година благодарение на подкрепата от Столична община създадохме група на клуба за деца и младежи със синдром на Даун и други интелектуални затруднения  Адаптиран Бадминтон в която днес имаме все повече желаещи участници и талантливи състезатели! 

Нашата кауза е да насърчаваме физическото развитие и създаването на комуникативни умения чрез адаптирана физическа активност и редовни целогодишни тренировъчни занимания по бадминтон, които се провеждат от нашите специализирани треньори!

Нашите слънчеви деца със синдром на Даун от Бадминтон клуб Ракет Спийд тренират в детско-юношеската школа на клуба в София по едно и също време с най-перспективите ни състезатели във всички възрастови групи! Този метод на приобщаване създава уникална атмосфера, нови приятелства, страхотна социална среда и красиви моменти! 

Бадминтон клуб Ракет Спийд продължава активно да насърчава развитието на групата Адаптиран Бадминтон и на всички деца и младежи със синдром на Даун и други интелектуални затруднения в град София чрез редовните тренировъчни занимания и дейности със силна социална значимост!

Нашите специални деца са нашето най-голямо вдъхновение и нашите посланици на любов, доброта и щастие! 

Благодарим на Сдружение „Синдром на Даун – България“, които подкрепят нашата инициатива от момента в който я създадохме и най-вече сърдечни благодарности към тях за призванието и специалните грамоти, които получихме от тях днес по случай световния ден за хората със синдром на Даун. За нас е истинска чест и привилегия! 

Благодарности към всички родители и към децата за старанието, постоянството и отдадеността в тренировките!