НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР ПО АДАПТИРАН БАДМИНТОН НА БАДМИНТОН КЛУБ РАКЕТ СПИЙД! 11.11.2023 г

НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР ПО АДАПТИРАН БАДМИНТОН НА БАДМИНТОН КЛУБ РАКЕТ СПИЙД! 11.11.2023 г

НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР ПО АДАПТИРАН БАДМИНТОН НА БАДМИНТОН КЛУБ РАКЕТ СПИЙД! 🏸 11.11.2023 г 🏸

🔴⚫ Бадминтон клуб Ракет Спийд проведе успешно първия в България 🇧🇬 Национален турнир по Адаптиран Бадминтон за деца и младежи със синдром на Даун и други интелектуални затруднения на 11.11.2023 г. в залата на клуба в с. Равно поле!

🏆 На турнира взеха участие нашите състезатели по Адаптиран Бадминтон и състезатели от детско-юношеската ни школа юноши и девойки, които се включиха в дисциплината UNIFIED! 🤝

🌟 Специални гости и участници в нашия турнир бяха деца, младежи и състезатели от Пловдив и с. Лозен!

👉 Турнирът се проведе по специално изготвена адаптирана програма от треньорския екип на клуба, която включи общо 3️⃣ състезателни кръга:

🏃 Загрявка и специални спортни и състезателни игри включващи упражнения със и без перо!

🏸 Игра и мачове в дисциплината единично в две състезателни нива А и Б и различни упражнения с перо и интересни игри за всички!

🤝🏸 UNIFIED Мачове по двойки на деца и младежи със и без увреждания заедно!

В дисциплината UNIFIED (ОБЕДИНЕНИ) взеха участие треньорския екип на клуба, както и състезатели от детско-юношеската ни школа!

✅Този нов метод на игра, който въведохме по време на нашите турнири по Адаптиран Бадминтон помога за приобщаването и за интеграцията на нашите деца със специални потребности в спортното ни общество!

🥇🥈🥉Първенците във всички кръгове от турнира по Адаптиран Бадминтон на Бадминтон клуб Ракет Спийд за деца и младежи със синдром на Даун и други интелектуални бяха наградени заслужено от председателя на клуба Гергин Ангелов със специално изработени медали!

🏆 Честито на всички първенци и медалисти от нашия отбор по Адаптиран Бадминтон! Специални поздравления и на Митко от Пловдив и на неговия треньор Дани за страхотното представане и подготовка на единично и двойки! 👏👏👏

🔴⚫ В качеството си на най-социално активния и иновативен клуб по бадминтон в България и клуб, който развива българския бадминтон по всички възможни направления, ние възнамеряваме нашите национални турнири по Адаптиран Бадминтон да се превърнат в традиция в нашето голямо клубно общество!

🔴⚫ Бадминтон клуб Ракет Спийд е единствения клуб в България, който провежда редовен целогодишен тренировъчен и състезателен процес по Адаптиран Бадминтон за деца и младежи със синдром на Даун и други интелектуални затруднения, благодарение на подкрепата на Столична община!🏸

✅ Продължаваме да създаваме нови методи и възможности за изява на корта и възможности за интеграция на децата и младежите със синдром на Даун и други интелектуални затруднения!