Състезателката на Бадминтон клуб Ракет Спийд Мария-Магдалена Василева взе участие на Държавен личен шампионат за младежи и девойки под 19 години! 

Състезателката на Бадминтон клуб Ракет Спийд Мария-Магдалена Василева взе участие на Държавен личен шампионат за младежи и девойки под 19 години! 

От 31.05 до 02.06 в гр. Хасково се проведе Държавния личен шампионат за младежи и девойки под 19 години, в който взеха участие най-добрите 64 състезатели от 16 клуба в цялата страна!

Състезателката на БК Ракет Спийд, Мария-Магдалена Василева взе участие в дисциплината девойки единично, девойки двойки с партньорка от БСК Пазарджик, смесени двойки с партньор от Виктори БК и завърши с крайно класиране 9-16 на всичко след загуба на 1/8 финал и на трите дисциплини. 

Резултатите от всички мачове на Маги от ДЛШ под 19 год. са публикувани на този линк: https://www.tournamentsoftware.com/tournament/10CB5B59-C4EB-4F19-9454-5CE9BB75C122/player/12

„Въпреки краткото време от което Маги се занимава с бадминтон и нейния малък състезателен опит на държавно ниво, тя представи достойно клуба в тази възрастова група и показа добра игра на добро ниво. Влизането в шестнадесетте най-добри на България при младежите и девойките на три дисциплини не е никак малък успех, особено когато това е едва второто Държавно лично първенство за нея. Участието на това първенство беше изключително полезно за нашата състезателка, защото тя научи важни уроци и придоби ценен опит, които ще и помогнат със сигурност в по-натъшното и развитие като бадминтонист. Смятам, че това Държавно първенство е едно добро начало за Маги и че тя ще се мотивира да тренира още по-упорито и по-целеустремено“.
Гергин Ангелов, Председател на БК Ракет Спийд