ШАМПИОНСКА ТИТЛА И ТРИ МЕДАЛА ЗА БК РАКЕТ СПИЙД ОТ ДЪРЖАВНИЯ ЛИЧЕН ШАМПИОНАТ ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ 2024!

ШАМПИОНСКА ТИТЛА И ТРИ МЕДАЛА ЗА БК РАКЕТ СПИЙД ОТ ДЪРЖАВНИЯ ЛИЧЕН ШАМПИОНАТ ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ 2024!

На 25-28 Април 2024 г. се проведе Държавния личен шампионат за мъже и жени в град София, зала Европа. В шампионата взеха участие над 200 състезатели от клубове в цялата страна! 

Бадминтон клуб Ракет Спийд взе участие във всички дни от ДЛШ за мъже и жени в абсолютно всички дисциплини и завърши участието си със следното крайно класиране:

  • Шампионска титла и първо място в България за ДИМИТЪР ЯНАКИЕВ в дисциплината мъже единично!
  • Сребърен медал и второ място в България за ДАНИЕЛ НИКОЛОВ в дисциплината мъже единично!
  • Бронзов медал и трето място в България за ДАНИЕЛ НИКОЛОВ и неговия партньор от БК Хасково, Пейо Бойчинов в дисциплината мъже двойки!
  •  5/8 място в България за ДАНИЕЛ НИКОЛОВ и неговата партньорка от СКР Дружба София, Кристина Желева в дисциплината смесени двойки!
  •  Младите ни състезатели Мария-Магдалена Василева и Антон Далов взеха участие в първия ден от шампионата, където загубиха в началните етапи от надпреварата. Мария-Магдалена взе участие и на двойки жени заедно с партньорката си Павлина Костадинова, която е треньор на ДЮШ на клуба в София!

    Резултатите от всички мачове и крайното класиране от ДЛШ за мъже и жени 2024 са публикувани на този линк: https://www.tournamentsoftware.com/tournament/73A32C1F-F937-48B6-A666-4D2612F9838F

„Огромни адмирации за феноменалните постижения на нашите топ състезатели Димитър Янакиев и Даниел Николов! Поздравявам и двамата за страхотната игра и класа, която демонстрираха през целия шампионат. Поздравявам ги и за висшата форма на спортсменство по време на финала в дисциплината мъже единично, което беше за пример! Това че нашите топ състезатели достигнаха до финала и се изправиха един срещу друг е исторически момент за клуба и сбъдната мечта. Благодаря им за големите усилия, за незаменимите емоции и за огромните постижения, които постигнаха за клуба, а именно шампионска титла и три медала от Държавния личен шампионат за мъже и жени 2024! Гордея се с техните успехи, но се гордея още повече заради шампионския пример, който дават и с който вдъхновяват нашите млади и перспективни състезатели от детско-юношеската ни школа“.
Гергин Ангелов, Председател на БК Ракет Спийд