ТОП СЪСТЕЗАТЕЛЯТ НА БАДМИНТОН КЛУБ РАКЕТ СПИЙД – ДИМИТЪР ЯНАКИЕВ ЗАВЪРШИ НА ДЕВЕТО МЯСТО В ЕВРОПА И ЗАПИСА ИСТОРИЧЕСКИ УСПЕХ ЗА КЛУБА И ЗА БЪЛГАРСКИЯ БАДМИНТОН!

ТОП СЪСТЕЗАТЕЛЯТ НА БАДМИНТОН КЛУБ РАКЕТ СПИЙД – ДИМИТЪР ЯНАКИЕВ ЗАВЪРШИ НА ДЕВЕТО МЯСТО В ЕВРОПА И ЗАПИСА ИСТОРИЧЕСКИ УСПЕХ ЗА КЛУБА И ЗА БЪЛГАРСКИЯ БАДМИНТОН!

💥💯🔝ДИМИТЪР ЯНАКИЕВ ЗАВЪРШИ НА ДЕВЕТО МЯСТО НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИГРИ В ПОЛША! 💥9️⃣💥🟥⬛

🟥⬛ Топ състезателят на Бадминтон клуб Ракет Спийд Димитър Янакиев загуби на ОСМИНАФИНАЛ срещу 52 в световната ранглиста Mark Caljouw 🇳🇱 с 2:0 гейма и приключили участието си на Европейските игри в Краков 🇵🇱 Полша 🇵🇱European Games Kraków-Małopolska 2023 с крайно класиране

9/16 място! 💥🔝💯💥

🟥⬛Нашият състезател направи ДВЕ ФЕНОМЕНАЛНИ ПОБЕДИ в групите срещу топ състезатели на континента, които са и топ 100 в света! Класирането за ОСМИНАФИНАЛИТЕ и крайното класиране ДЕВЕТО МЯСТО НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИГРИ В ПОЛША Е ИСТОРИЧЕСКИ УСПЕХ ЗА НАШИЯТ СЪСТЕЗАТЕЛ И ЗА КЛУБА!

🚩 Освен, че Европейските игри по бадминтон в Полша 🇵🇱 са и действащо Европейско първенство, те са и важно стъпало към Олимпийските игри в Париж през 2024 г.! След този феноменален успех, нашият състезател има всички шансове за квота и пътят му към олимпиадата продължава с пълни сили!

🟥⬛ Благодарности на всички състезатели от детско-юношеската школа на клуба, треньори, любители и фенове, които не спряха да подкрепят нашият състезател от първата до последната точка на Европейските игри!

В очакване сме на следващите големи победи на Дими, по пътя му към Олимпийските игри в Париж 2024 г.! 💥🔝

🚩 Европейските игри се проведоха от 21 юни до 2 юли 2023 г. и на тях взеха участие 7️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ атлети от 2️⃣9️⃣ спорта! Те са важен трамплин за спортистите на континента по пътя към Олимпийските игри!

🏸Игрите по бадминтон се проведоха от 26 юни в Jaskolka Arena 🇵🇱 Tarnow🇵🇱 и продължиха цяла седмица. В надпреварата участваха близо 1️⃣6️⃣0️⃣ състезатели от цяла Европа!