Трето място и бронзов медал за женския отбор на Бадминтон клуб Ракет Спийд на Държавно отборно първенство „Б“ група мъже и жени 2024 г. 

Трето място и бронзов медал за женския отбор на Бадминтон клуб Ракет Спийд на Държавно отборно първенство „Б“ група мъже и жени 2024 г. 

На 25-26 Май 2024 г. в гр. София, Бадминтон зала Европа се проведе Държавно отборно първенство „Б“ група мъже и жени, в което БК Ракет Спийд взе участие с женския си отбор в състав: Мария-Магдалена Василева, Павлина Костадинова, Йоанна Карапетриду, Мартина Николова, Габриела Георгиева и Ема Попова! 

 В ДОП „Б“ група жени взеха участие общо 7 клуба от цяла България, които се бориха за класиране на финала и качване в „А“ група от 2025 г.

За втора поредна година женския отбор на БК Ракет Спийд се разминава с желания резултат, но за разлика от 2023 г., тази година състезателките ни успяха да се качат на почетната стълбичка и да завоюват трето място и бронзово отличие за клуба! 

Крайното класиране и резултата от всички мачове са публикувани на следния линк:https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=85292bb1-924c-4c77-9abe-4764aed82abb

„Доволен съм от резултата на нашите състезателки и от добрата игра която  показаха на това първенство. Определено имаме трудности с класирането на женския ни отбор в А група, но за разлика от предната година, тази година резултата е показателен за явно израстване и напредък от нашите момичета. Поздравявам всички тях за добрата игра и за завоювания бронзов медал и трето място за клуба! Успеха в никакъв случай не е малък, особено когато става въпрос за медал от Държавно първенство и това може само да ни изпълни с нови очаквания за още по-голям успех догодина и качване в А група жени. Пожелавам успех и на мъжкия ни отбор с който ще се борим за спечелване на титлата на България съвсем скоро тази година на ДОП А група мъже“. 
Гергин Ангелов, Председател на БК Ракет Спийд