Трето място в България за състезателката на БК РАКЕТ СПИЙД, Йоанна Георгиева и медал от ДЛШ за момчета и момичета под 11 години!

Трето място в България за състезателката на БК РАКЕТ СПИЙД, Йоанна Георгиева и медал от ДЛШ за момчета и момичета под 11 години!

Трето място за състезателката на Бадминтон клуб Ракет Спийд, Йоанна Георгиева на Държавния личен шампионат за момчета и момичета под 11 години в град Първомай и общо четири четвъртфинала и един медал! 

На 19-21 Март 2024 год., осем състезатели на БК Ракет Спийд в най-малката възрастова група взеха участие на Държавния личен шампионат под 11 год.! 

В шампионата взеха участие общо 105 състезатели от клубове в цялата страна 

Нашите състезатели в състав: Йоанна Георгиева, Ванеса Недкова, Божидара Даскалова, Теодора Николова, Владислав Николов, Михаил Минков, Димитър Ценев и Стилиян Николов с треньори Милен Минков и Йоанна Карапетриду взеха участие в дисциплините  момчета и момичета единично, двойки и смесени двойки!

Състезателите ни завършиха с много добро красиране във всички дисциплини, като повечето от тях записаха минимум по две победи в основна схема и 1/8 финал на Държавния шампионат! 

Най-добре се представи Йоанна Георгиева, която записа огромен успех за клуба като завоюва трето място и бронзов медал на единично момичета! 

Йоанна се представи чудесно във всички мачове и заслужено спечели мястото си сред топ 3 момичета под 11 години в цяла България! 

Бадминтон клуб Ракет Спийд се гордее изключително много с успеха на талантливата и перспективна Йоанна Георгиева и поздравява Милен Минков, който е треньор на детско-юношеската школа на клуба в Челопечене и който води редовната подготовка на нашата медалистка! 

Голям успех постигнаха и останалите ни състезатели, които регистрираха общо 4 четвъртфинала и се класираха на 5/8 място в България 

  • Димитър Ценев и Стилиян Николов на 5/8 място двойки момчета 
  •  Ванеса Недкова и Божидара Даскалова на 5/8 място двойки момичета
  •  Йоанна Георгиева и Теодора Николова на 5/8 място двойки момичета
  • Михаил Минков и Йоанна Георгиева на 5/8 място смесени двойки 

 Всички резултати и крайното класиране от Държавния шампионат са публикувани на следния линк: https://www.tournamentsoftware.com/sport/events.aspx?id=f35132ed-b22a-44dc-b5a7-080dfe220cdf

„Поздравявам нашите най-малки и перспективни състезатели за големия успех и потенциал, които успяха да демонстрират на Държавния личен шампионат под 11 години! Именно това ни кара да се чувстваме горди и уверени като клуб, защото това е най-важната възрастова група в бадминтона на състезателно ниво от която започва последователното изграждането на големи състезатели и шампиони. Имаме огромен ресурс, на прав път сме и сме вдъхновени да постигаме много успехи и да развиваме огромния потенциал на нашите спортисти.“
Гергин Ангелов, Председател на БК Ракет Спийд