Заместник-министърът на младежта и спорта проф.Даниела Дашева проведе среща с Гергин Ангелов председател и основател на Бадминтон клуб Ракет Спийд

Заместник-министърът на младежта и спорта проф.Даниела Дашева проведе среща с Гергин Ангелов председател и основател на Бадминтон клуб Ракет Спийд

Заместник-министърът на младежта и спорта проф.Даниела Дашева проведе среща с Гергин Ангелов председател и основател на Бадминтон клуб Ракет Спийд в Министерство на младежта и спорта.

🚩 Председателят на Бадминтон клуб Ракет Спийд – Гергин Ангелов, представи на зам.-министър Дашева всички дейности и направления по които клуба развива бадминтона и спорта в България.

👉 „Бадминтон клуб Ракет Спийд е един от най-големите бадминтон клубове в България, без аналог от към дейности със силна социална значимост. Нашият клуб е разположен на територията на три общини и развива спорта по всички направления в София и област София – масов спорт; спорт за високи постижения и адаптиран спорт. Имаме над 100 активно трениращи деца в клуба, множество успехи на национално и международно ниво част от които са: Три шампионски титли на държавния личен шампионат за мъже и жени за 2023 год., благодарение на нашия топ състезател Даниел Николов, Девето място в Европа на нашия топ състезател Димитър Янакиев и шанс за квота на мъже единично за олимпийските игри в Париж 2024, Второ място на мъжкия отбор на клуба в държавен отборен шампионат за мъже и жени „А“ група. Бадминтон клуб Ракет Спийд е единствения клуб в България, който провежда целогодишни тренировъчни занимания по Адаптиран Бадминтон за деца и младежи със синдром на Даун и други интелектуални затруднения. Създаваме множество инициативи и кампании свързани с нашата основна кауза за социално приобщаване и интеграция между всички състезатели на клуба. Нашият клуб е също така и единствения бадминтон клуб в страната с детско-юношески школи и тренировъчни бази в четири населени места и три общини в София и Софийска област“, обясни председателя на Бадминтон клуб Ракет Спийд – Гергин Ангелов пред зам.-министър Дашева.

👉 Заместник-министърът на младежта и спорта проф.Даниела Дашева остана с прекрасни впечатления от голямата деятелност и усърдие на председателя на Бадминтон клуб Ракет Спийд – Гергин Ангелов, който има за цел да популяризира бадминтона и да насърчи развитието на спорта в България.

✅ Бадминтон клуб Ракет Спийд среща подкрепа и сътрудничество от страна на Министерството на младежта и спорта и работи в добро партньорство с Българска Федерация Бадминтон.